Det här är vi på PS

Mat, mat, mat och service, det är vår passion. Vi har jobbat på många olika restauranger, på många olika ställen med fokus på service innan vi till slut hamnade på PS. Här får vi ta hand om ett sällskap i taget och kan på så sätt fokusera på att ge all vår tid och service riktad till bara just – ett sällskap.

Våra kockar

Per Gustafson

Per Gustafson

Restauratör, kock & ägare. Startade PS 1998. Idag ofta anlitad som matstylist, matkonsult, receptmakare och som innovatör för nya produkter/smaker inom livsmedelsbranschen. Innan PS då? Jo kökschef på Leijontornet, fick en stjärna i Guide Michelin, medlem i kocklandslaget och kokboksförfattare. Spelar tennis, vind- och vågsurfar.

Niklas Landner

Niklas Landner

Kursledare, kock & sommelier. Niklas är vår fransos. Pratar franska, äter franskt, dricker franskt och andas franskt. Mais oui! Har jobbat på bl.a. Lux och Gyldene Freden som kock. Stort vinintresse och driver idag egen vinfirma med, naturligtvis, franska viner men är söderkis och alpinist.

Jocke Lundblad

Jocke Lundblad

Jocke Lundblad Kursledare & kock. Sveriges kanske bästa sushikock, finns med i Guinness bok om världsrekord – snabbast och snyggast nigiri-sushi. Kokboksförfattare, fiskeexpert, passionerad fiskare och medgrundare till restaurang Teppanyaki på Yasaragi Hasseludden. Drömmer om fisk och har charm som en björn.

Sandra Rios

Sandra Rios

Sandra Rios Commis. Sandra är vårt lugn. Lugn som en filbunke och med ett varmt hjärta gjuter hon mod i alla våra gäster att våga laga det mest avancerade och komplicerande – lätt som en plätt, helt enkelt. PS´okrönta Instagramdrottning, håller vårt Insta i toppklass.

Johan Blanche

Johan Blanche

Sommelier, smaknestor. Den lugne Johan var tidigare med och startade vinkällaren Storken. Han har arbetat på vinkällaren Grappe, varit delägare i vinimporfirman Vindirekt, är författare till boken Olivoljeguiden och håller i vin-, choklad- och olivoljeprovningar. När man provsmakar med Johan fattar man poängen!

Elin Gustafson

Elin Gustafson

Commis. Elin är så där ovärdelig under våra kurser att alla vill ta med henne hem. Hem ja… Elin har rest jorden runt och smakat på alla jordens olika smaker men säger att “hem är här på PS”. Elin älskar mat och först ut med att prova när vi testar.

Joel "Tyson" Arnflo

Joel "Tyson" Arnflo

Commis. Tyson är vår tusenkonstnär. Förutom att vara en klippa under våra kurser är han vår fixare när det kommer till olika hantverksjobb. Tyson kan briljera med både kockkniv, hammare såsom ishockeyklubba och tangentbord. Älskar rotmos!

Pua Övergaard

Pua Övergaard

Kallskänka. Pua är professionell ostprovare som brinner för småskaligt hantverk. Dedikerad till mat, smak, och mammabasket. Håller i ostprovningar, med eller utan öl, och är vårt SOS vid matlagningskurserna. Drev tidigare delikatessbutiken Vasastans ost men är numera frilansare, en tokrolig sådan

Javkha Nergui

Javkha Nergui

Driftschef. Javkha är navet under våra matlagningskurser, din bäste vän i köket. Han är helt enkelt något av en magiker som får PS att skina, från dukningen till disken. Assar även våra kockar i köket. En ovärderlig lagspelare!

Våra gästkockar

Tove Nilsson

Tove Nilsson

Kock. Multibegåvad frilansande kock, kokboksförfatter och sedan länge en av PS Matsals inspiratörer. Även en hett efterfrågad matstylist. Tove brinner för säsongens råvaror, och älskar det Latinamerikanska köket, som hon ofta låter sig inspireras av.

Markus Aujalay

Markus Aujalay

Kock. En av landets mest framgångsrika kockar. Har tävlat för Sverige i Bocuse d´Or och har vunnit i alla tänkbara matlagningstävlingar, bland annat Årets Kock. Aktuell och populär TV4-kock samt hård men rättvis domare i Sveriges mästerkock.

Maria Michael

Maria Michael

Kostrådgivare. Maria har en gedigen bakgrund inom kost och forskning kring kost och alla dess egenskaper. Som om inte det vore nog har hon varit medförfattare till “Maximala Resultat: 15 år som PT”, startat utbildning för blivande kostrådgivare och är grundare till ”Fitnessbutter”.

Paul Svensson

Paul Svensson

Kock. Känd TV-kock, krögare och kokboksförfattare. Har bland annat arbetat som kreativ ledare för krogarna Fredsgatan 12 och Bon Lloc. Paul belönades av Måltidsakademien för sin kokbok Paul grillar från mars 2010, i kategorin “Speciallitteratur – metod”. En cool snubbe!

Magnus Albrektsson

Magnus Albrektsson

Kock. “Halvgalen” (i ordets positiva bemärkelse) globetrotter med ett gediget hantverkskunnande. Har tidigare varit köksmästare på flera av Stockholms hetaste krogar. Magnus håller matlagningskurser och gillar att dela med sig av sin kunskap. Man måste vara tungt deprimerad för att inte skratta i Magnus sällskap.

Anna-Karin Petterson

Anna-Karin Petterson

Kock. Annakarin är vår främsta expert på ayurvedisk matlagning, den indiska hälsoläran och livsfilosofin, som bland annat går ut på att man ska äta utifrån ens kroppstyp. Det är alltid intressant att få ta del av Annakarins djupa kunskaper.