Välkomna till PS Vin & Mat!

I fantastiska lokaler ett stenkast från Nytorget finns PS sedan 2001. 


Runt 20 årsjubileet öppnade vi upp våra lokaler för alla och gjorde en mat-& vinbar.

Vi håller öppet ons-lör 17.00-23
Välkomna in på ett glas och en assiette eller en mätt på brickaservering.

Varmt Välkomna.

Efter 20 år med arrangemang av olika slag för slutna sällskap, har vi nu öppnat upp våra dörrar för alla. På PS Vin • Mat lagar vi mat för öppen ridå där närheten till kockar och råvaror är ett naturligt inslag i våra lokaler. Råvarorna är säsongsbetonade, närodlade och rätterna komponerade så att det går att äta mycket eller litet. Vinerna är utvalda efter våra rätter och kommer från Handpicked Wines. På vinlistan går det att finna guldkorn och guld går det också att att dricka i vår rombar.

MAT

MAT

Mat, visst är det underbart! Lika underbart är det med våra råvarorna som vi väljer utifrån säsong. Vi väljer också närodlat så gott det går och försöker hitta just de där guldkornen som förgyller måltiden, ja till och med livet. Vi blandar svenskt, Medelhavet med lite Mellanöstern för att få så många smaker och upplevelser som möjligt.

VIN

VIN

Våra viner är innovativa och spännande. Fokus ligger på trendiga och annorlunda viner, vågade druvblandningar, spännande vinregioner och alltid på vinmakare med extra ambition. Många av våra viner är ekologiska eller biodynamisk certifierade och viktigt för oss att veta att vinproducenterna har stor respekt för hållbar vinodling och vinmakning.

GÅRDSVÄXTHUS

GÅRDSVÄXTHUS

Vårt växthus är en liten oas på vår innergård. Här sitter man bland blommor, vildvin och örter. ”To plant a garden is to believe in tomorrow”, Audrey Hepburn, så sant och så rätt, så nu har vi planterat vindruvor. Vad sägs om PS´egna vincuvée om ett par år kanske…?
Växthuset är öppet så länge Kung Bore håller sig borta.

ROM

ROM

Rom tillverkas av sockerrör och det kan vara antingen av sockerrörssaft eller av melass, vilket är en restprodukt vid sockerframställning.
Diplomático, vår rom, är en rom i världsklass från Venezuela. Destilleriet grundades 1959 och är idag en av de största romproducenterna i landet och vill du lära dig lite mer om rom och i synnerhet om Diplomatico kan du i vår lilla mysiga rombar beställa tre olika sorter och få en guidad tur av Fredrik Lindkvist.

Lägg till din rubriktext här

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.