PS, vi bloggar lite här…

Matlagningskurs. Smaka på ordet, matlagningskurs, visst finns det många härliga tankar kring detta men en bild säger mer än tusen ord… Så här bloggar vi för glatta livet och delar med oss av vad som händer på PS.

För PS är mer än bara matlagningskurser. Här finns utrymme för konferenser, filminspelningar, matfotograferingar, showroom, pressvisningar och mycket mycket mera. Allt är möjligt… och det visar bilderna.

Filminspelning på PS!

PS Matsal välkomnar filminspelning i studion idag och visst ska det filmas mat i stora lass! Allt ser gott ut!

Bröllop på PS!

Ikväll arrangerar vi bröllop på PS där brudparet även valt att vigas här i vår lilla studio. Champagne, middag och dans - Underbart!

Filminspelning!

PS byter skepnad, ofta. Idag har våra gäster förvandlat PS till en filmstudio med fokus på matlagning. Det doftar gott och när vi ser vad de lagat då blir vi sugna på att smaka men näppeligen näppeligen - filma först!

Stockholm Design Week

Tillsammans med Iittala och Trendgruppen PR är vi denna vecka på Wetterling Gallery för att servera frukost och cocktail till alla inbjudna som ska få se en fantastiskt fin utställning i glas. Rekommenderar att gå ner till Wetterlings i Kungsträdgården och kika.

Nya skålar till rekvisitalagret!

Nyinköpta skålar till vårt rekvisitaförråd. Bra att uppdatera sig och få lite nya props inför alla kommande matbildsfotograferingar som nu är bokade under våren. Varmt välkomna!

Lilla studion – kort och gott!

Får många frågor om hur den lilla studion ser ut. Många känner ju till stora delen på PS som vi kallar för Matsalen medan denna fortfarande är lite ny, bara funnits i åtta år. PS funnits i 20 år! Tiden går fort när man har kul 🙂

Så här bor pinjefrön!

Pinjefrön är dyra och med all rätt när vi kan visa hur de "bor" och vilket jobb det är att få ur dem ur kotten. Enklast att värma kotten tills den spricker och fröna trillar ur men den får inte blir för varm.. Så kilopriset är kanske trots allt förklarligt för dessa...

Vilken smakar bäst?

Vilken är bäst? Vilken smakar mest? Vi provar olika sorter för att kunna välja just precis den där som har både mest och bäst smak. Jo, vi kollar hur många kärnor det finns oxå... Allt för att slippa kasta något som inte är bra.

Ibland lämnar vi PS…

...för att ge oss ut på stan för arrangemang. Denna tag styrde vi kosan till Trendgruppen PR´s lokaler för att kocka ett lunchgig för deras inbjudna gäster. Vi bjöd på friterade rödbetor med gremolata, picklade sötpotatis och crudité till förrätt. Huvudrätten bestod...

Väntan…

...som vi längtar och väntar efter en solig dag med värme och ljus! Den som väntar väntar alltid...för länge!

Fräsig matlagningskurs!

Matlagningskursens, helt klart, populäraste delmoment är att elda, elda och elda...;)

Vinprovning vs. olivoljeprovning

Ställa vin mot olivolja...? Går det? Jorå, det fixar Johan! Sensorikens mästare, Johan drömmer om dofter, smaker och smakkombos utöver det vanliga...

När kommer dem?

När kommer gästerna? Vi är redo för att ta emot våra gäster som tillsammans med våra kockar ska laga en supersmarrig middag, tre rätter, som Tobbe har skapat. Åhhh tänk om man fick vara gäst, då får man ju äta maten...

Pepparkakshusbygge!

Dax för våra konferensgäster att börja bygga pepparkakshus efter en dags konferens med lunch. Nu kan det roliga äntligen börja så börja bygg!

kontakta oss

Maila ps@psmatsal.com
Ring 08 545 540 10
Matlagningskurs, pressvisning eller konferens. Vi skräddarsyr helt efter era önskemål. Lokalerna är extremt flexibla, med proffsutrustade kök för många att arbeta i. Lokalerna går också enkelt att dela av. PS kan bokas från tidig morgon till sen kväll, vardag som helg. Ring oss så löser vi era önskemål.

bloggat

bloggarkiv

HÖR AV DIG! 

MAIL: PS @ PSMATSAL . COM
RING: 08 – 545 540 10

Pin It on Pinterest

Share This