PER GUSTAFSON
Restauratör, kock & ägare. Startade PS 1998. Idag ofta anlitad som matstylist, matkonsult, receptmakare och som innovatör för nya produkter/smaker inom livsmedelsbranschen. Håller i matlagningskurser. Innan PS då? Jo kökschef på Leijontornet, fick en stjärna i Guide Michelin, medlem i kocklandslaget och kokboksförfattare. Spelar tennis, vind- och vågsurfar.
CILLA ZAAR
Operativ Projektledare. Cilla projektleder bl.a. alla fotograferingar, håller i kundkontakter, skriver recept, plockar rekvisita & stylar, har desserterna och vinerna i fokus på matlagningskurserna. Kort sagt, en oumbärlig person! Förflutet på bl.a. stjärnkrogar som Wedholms Fisk och L´Escargot. Tennisnörd.
JOHAN BLANCHE
Sommelier, smaknestor. Den lugne Johan var tidigare med och startade vinkällaren Storken. Han har arbetat på vinkällaren Grappe, varit delägare i vinimporfirman Vindirekt, är författare till boken Olivoljeguiden och håller i vin-, choklad- och olivoljeprovningar. När man provsmakar med Johan fattar man poängen!
HÖR AV DIG! 

MAIL: ps@psmatsal.com
RING: 08 – 545 540 10

Matlagningskurs, pressvisning eller konferens. Vi skräddarsyr helt efter era önskemål. Lokalerna är extremt flexibla, med proffsutrustade kök för många att arbeta i. Lokalerna går också enkelt att dela av. PS kan bokas från tidig morgon till sen kväll, vardag som helg. Ring oss så löser vi era önskemål.
NIKLAS LANDNER
Kursledare, kock & sommelier. Niklas är vår fransos. Pratar franska, äter franskt, dricker franskt och andas franskt. Mais oui! Har jobbat på bl.a. Lux och Gyldene Freden som kock. Stort vinintresse och driver idag egen vinfirma med, naturligtvis, franska viner men är söderkis och alpinist.
TOBIAS SUNDBERG
Kursledare & kock. Lösningarnas man. Inget är omöjligt för Tobias, från att laga flytande sfärer(!?) med varm glögg till att göra puffat skum på getost via världens minsta och godaste munkar. Kan kanske bero på att i länder Tobias arbetat i finns inga genvägar direkt… Grönland, Kina, USA, Frankrike för att nämna några
SANDRA RÍOS
Commis. Sandra är vårt lugn. Lugn som en filbunke och med ett varmt hjärta gjuter hon mod i alla våra gäster att våga laga det mest avancerade och komplicerande – lätt som en plätt, helt enkelt. PS´okrönta Instagramdrottning, håller vårt Insta i toppklass.
JOCKE LUNDBLAD
Kursledare & kock. Sveriges kanske bästa sushikock, finns med i Guinness bok om världsrekord – snabbast och snyggast nigiri-sushi. Kokboksförfattare, fiskeexpert, passionerad fiskare  och medgrundare till restaurang Teppanyaki på Yasaragi Hasseludden. Drömmer om fisk  och har charm som en björn.
ELIN GUSTAFSON
Commis. Elin är så där ovärdelig under våra kurser att alla vill ta med henne hem. Hem ja… Elin har rest jorden runt och smakat på alla jordens olika smaker men säger att “hem är här på PS”. Elin älskar mat och först ut med att prova när vi testar.
JOEL “TYSON” ARNFLO
Commis. Tyson är vår tusenkonstnär. Förutom att vara en klippa under våra kurser är han vår fixare när det kommer till olika hantverksjobb. Tyson kan briljera med både kockkniv, hammare såsom ishockeyklubba och tangentbord. Älskar rotmos!
PUA ÖVERGAARD
Kallskänka. Pua är professionell ostprovare som brinner för småskaligt hantverk. Dedikerad till mat, smak,  och mammabasket. Håller i ostprovningar,  med eller utan öl, och är vårt SOS vid matlagningskurserna. Drev tidigare delikatessbutiken Vasastans ost men är numera frilansare, en tokrolig sådan 🙂
JAVKHA NERGUI
Driftschef. Javkha är navet under våra matlagningskurser, din bäste vän i köket. Han är helt enkelt något av en magiker som får PS att skina, från dukningen till disken. Assar även våra kockar i köket. En ovärderlig lagspelare!

Våra gästkockar:

Tove Nilsson

 

 

TOVE NILSSONkock. Multibegåvad frilansande kock, kokboksförfatter och sedan länge en av PS Matsals inspiratörer. Även en hett efterfrågad matstylist. Tove brinner för säsongens råvaror, och älskar det Latinamerikanska köket, som hon ofta låter sig inspireras av.

 

 

MARKUS AUJALAY, kock.
En av landets mest framgångsrika kockar. Har tävlat för Sverige i Bocuse d´Or och har vunnit i alla tänkbara matlagningstävlingar, bland annat Årets Kock. Aktuell och populär TV4-kock samt hård men rättvis domare i Sveriges mästerkock.

 

 

PAOLO ROBERTO, Kungen av Kungsan.
Före detta boxande matinspiratör som alltid tycks vara TV- och kokboksaktuell. Avskyr dieter – allt handlar bara om hur mycket man rör sig och vad man äter. Håller lika fantastiska som populära matlagningskurser med fastrarnas mat i centrum. De italienska dofterna är svårslagna när Paolo är på besök.

 

 

PAUL SVENSSON, kock.
Känd TV-kock, krögare och kokboksförfattare. Har bland annat arbetat som kreativ ledare för krogarna Fredsgatan 12 och Bon Lloc. Paul belönades av Måltidsakademien för sin kokbok Paul grillar från mars 2010, i kategorin “Speciallitteratur – metod”. En cool snubbe!

 

 

MAGNUS ALBREKTSSONkock.
“Halvgalen” (i ordets positiva bemärkelse) globetrotter med ett gediget hantverkskunnande. Har tidigare varit köksmästare på flera av Stockholms hetaste krogar. Magnus håller matlagningskurser och gillar att dela med sig av sin kunskap. Man måste vara tungt deprimerad för att inte skratta i Magnus sällskap.

ANNAKARIN PETTERSSON, kock.
Annakarin är vår främsta expert på ayurvedisk matlagning, den indiska hälsoläran och livsfilosofin, som bland annat går ut på att man ska äta utifrån ens kroppstyp. Det är alltid intressant att få ta del av Annakarins djupa kunskaper.

Pin It on Pinterest

Share This