PS MATSAl

Chambre Séparée

En klass för sig

Man äter med ögonen, eget kök, utvalda råvaror, eget allt.

Högt i tak

För både stämning och önskemål

källarvåning

Gästerna överraskas av mötet med PS undre värld

PS STUDIO

Några steg ner för trappan på Nytorgsgatan 42 finns ett “separat rum” – en Chambre Séparée på svenska helt enkelt. I det stora ljusa rummet med gigantiskt ljusgröna draperier har det sedan starten 2001 både dansats vilt och samtalats lugnt.

Önskemål om speciella arrangemang tar vi gärna emot​.

För större sällskap över 18 gäster, kontakta oss.

Menyn som vi utgår från är säsongens 3 rätter från 565 kr

Foajen och restaurangen är öppen onsdag till lördag kvällstid

*Studion bokas separat dessa dagar för lunch och middag andra dagar i veckan kontakta PS Studio på mejl ps@psmatsal.com

Vad är Chambre Séparée?

Många restauranger i Stockholm har ofta en udda vrå över, sällan med fönster, som står och kostar en massa. Då kastar ägarna in ett bord och ett par stolar och kallar det för något mysigt på franska - på PS Matsal betyder Chambre séparée något helt annat.

Chambre Séparée Stockholm

Med fem meter i takhöjd och tillgång till både innergård och växthus är det enskilda rummet på PS Matsal det bästa chambre séparéet i Stockholm. Det privata växthuset går att öppna upp under soliga vårmingel och både värmelampor och filtar finns redo för de burriga sensommarkvällarna.

Utöver det fantastiska ljusinsläppet i lokalen finns det även en egen garderob och toalett som är skilt från restaurangdelen och dess besökare. Efter avslutad måltid går både bord och stolar att gömma. Du kan alltså få ditt chambre separée att bli ditt helt egna dansgolv – mitt i Stockholm city.

Restaurang med Chambre Séparée i Stockholm

Matsalen är utrustad med ett öppet kök och privat servitör/servitris, vilket ger gästerna känslan av att de går på en vanlig restaurang för stora sällskap i Stockholm - utan att behöva bråka med andra.

Chambre Séparée Södermalm​

De stora vita dörrarna går att stänga mot matsalen och musiken går att anpassa för det valda tillfället. För de mer hemlighetsfulla gästerna går det även att komma in via egen entré på Bondegatan.

Kontakta  oss
så löser vi era önskemål.

Vad kostar Chambre Séparée?

Om du vill boka en brunch eller fest i chambre séparée beror kostnaden på hur stort sällskapet är och hur ni önskar att er kväll ser ut. Allra bäst – och mest prisvärd blir kvällen när vi tillsammans går igenom era önskemål.

Chambre séparéet i Stockholm har plats för 36 sittande gäster eller 50 minglande. Det privata rummet är tillräckligt stort för både bröllop och fest och även för mindre sällskap på 10 till 20 personer.

Galleri

Upplevelseprocessen


  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Entré

När du och ditt sällskap kommer hit så hejar ni på era kockar och varandra. Ett hett tips är att promenera från tuben och Medis - med lite frisk luft hinner du skaka av de potentiella nervösa tankarna. Sedan får du landa tryggt och skönt i den privata lokalen. Tillsammans får ni hänga av er till historien bakom matsalen, och den som sitter i väggarna.

Bubblor

Det nervösa, lite små pirriga pratet övergår sedan i ett mer spritsigt sådant. Ni bjuds på önskade bubblor, antingen Pet nat, Cava eller Champagne och lite schysst snacks. Medan ni delar era tidigare erfarenheter i köket med varandra, delar kockarna upp er i grupper.

Mise en place

Är franska för “allt i ordning” och är ett sätt för kockar att komma i ordning på sin station innan matlagningen drar igång. Tyckte du att det var ett schysst ord att slänga med behöver du inte vara orolig. Det kommer många fler under kvällen. Sedan läser kockarna upp recepten och ni börjar bekanta er med alla redskap och toppklass råvaror - sen är vi igång. Ett lag kör förrätt, ett annat lag en annan rätt och så vidare. Allt samtidigt som samarbetet sätts på prov och skratt fyller lokalen.

Ögonfröjd på tallriken

Efter att matlagningen är färdig får man äntligen slå sig till bords. På en vitduk får du och dina nyfunna kamrater eller gamla kollegor, presentera era fantastiska rätter - som ni gjort helt själva!  Beröm utbytes och skålar hålls. Oftast blir det så gott att ett litet tal kanske till och med är på sin plats. 

Det bästa av allt

Sedan dukas maten av och bordar och stolar gör plats åt minglet. Det är kanske det bästa på hela kvällen, i alla fall enligt oss. För de roligaste är kanske inte själva mötet eller konferensen, det är i samtalen, snacket där emellan man lär sig som allra mest.

Vill du hem och skryta men är rädd för att komma med tomma ord? Då får du alla recept med dig hem på mejlen så att du kan visa upp för sambon eller morsan som aldrig trodde på dig. Vad kul vi ska ha, varmt välkomna till PS Matsal och hoppas vi ses snart!