Matlagningskurs i Stockholm
Lär dig laga mat som en stjärnkock

PS KOCKSTUDIOS

Ta med dina vänner eller kollegor till PS Matsal för en riktig rolig utmaning och chansen att laga mat med en kock i Stockholm. Matlagningskurser och provningar finns det gott om runt om i Stockholm, men vi kan garantera att ingen annan verksamhet besitter den erfarenhet som våra kockar har. Vi är helt enkelt bäst på det vi gör. 

I PS Matsal fantastiska lokaler får du och dina gäster, med hjälp av våra kockar, prova på att laga mat som ett riktigt proffs. Oavsett om du är nybörjare, har fått en matlagningskurs i present eller bara vill umgås på ett härligt sätt så har vi lösningen för dig.

Våga vara nyfiken,våga prova!


  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Entré

När du och ditt sällskap kommer hit så hejar ni på era kockar och varandra. Ett hett tips är att promenera från tuben och Medis - med lite frisk luft hinner du skaka av de potentiella nervösa tankarna. Sedan får du landa tryggt och skönt i den privata lokalen. Tillsammans får ni hänga av er till historien bakom matsalen, och den som sitter i väggarna.

Bubblor

Det nervösa, lite små pirriga pratet övergår sedan i ett mer spritsigt sådant. Ni bjuds på önskade bubblor, antingen Pet nat, Cava eller Champagne och lite schysst snacks. Medan ni delar era tidigare erfarenheter i köket med varandra, delar kockarna upp er i grupper.

Mise en place

Är franska för “allt i ordning” och är ett sätt för kockar att komma i ordning på sin station innan matlagningen drar igång. Tyckte du att det var ett schysst ord att slänga med behöver du inte vara orolig. Det kommer många fler under kvällen. Sedan läser kockarna upp recepten och ni börjar bekanta er med alla redskap och toppklass råvaror - sen är vi igång. Ett lag kör förrätt, ett annat lag en annan rätt och så vidare. Allt samtidigt som samarbetet sätts på prov och skratt fyller lokalen.

Ögonfröjd på tallriken

Efter att matlagningen är färdig får man äntligen slå sig till bords. På en vitduk får du och dina nyfunna kamrater eller gamla kollegor, presentera era fantastiska rätter - som ni gjort helt själva!  Beröm utbytes och skålar hålls. Oftast blir det så gott att ett litet tal kanske till och med är på sin plats. 

Det bästa av allt

Sedan dukas maten av och bordar och stolar gör plats åt minglet. Det är kanske det bästa på hela kvällen, i alla fall enligt oss. För de roligaste är kanske inte själva mötet eller konferensen, det är i samtalen, snacket där emellan man lär sig som allra mest.

Vill du hem och skryta men är rädd för att komma med tomma ord? Då får du alla recept med dig hem på mejlen så att du kan visa upp för sambon eller morsan som aldrig trodde på dig. Vad kul vi ska ha, varmt välkomna till PS Matsal och hoppas vi ses snart!

Matlagningskurs i Stockholm​
Älskar du att följa avancerade recept hemma? Har sambon börjat krokna på dyra inköp av märkliga köksredskap och fermenteringar mitt i natten? Nu har du chansen att få leva ut din inre stjärnkock och testa dina matkunskaper på riktigt!
Matlagningskurs på Södermalm​
Du kanske inte har gått på kockskola eller haft någon tid för köket, men efter en kurs i matlagning på Södermalm, blir du en mästare på nolltid! Samtidigt som du har kul med dina vänner och kollegor, får du chansen att prova på sådant du aldrig har gjort förut. 10 000-timmarsregeln dör här!
Privat matlagningskurs
Vi erbjuder en kurs i matlagning i Stockholms mysigaste kvarter från 8 personer och uppåt.

Galleri

Hur ser en matlagningskurs ut?

I det som tidigare var ett församlingshem, har företag och vänner vandrat ner trapporna från Nytorget för att umgås i mer än 20 år.

Efter att du har fått hänga av dig jackan och tagit en titt på växthuset, samlas du och dina nära framför bubblande flaskor Pet nat, salami, mandlar och oliver. När kallpratet är ur vägen tar kockarna vid för en genomgång av kvällens recept. Matlagningskursens recept är baserat på säsongens råvaror och utvalda utifrån det som är roligt att tillaga och enkla att applicera i hemmaköket.

Hur kan jag lära mig att laga mat?​

Vi tror att alla kan lära sig mat och bli en riktigt duktig hemmakock. Allt som krävs är ett öppet sinne, en vass kniv och en skärbräda. Löser du det förstnämnda, så tar vi hand om resten!

Vad kostar en matlagningskurs i Stockholm?

Vi har inte några komplicerade bokningsvillkor för att laga mat med en stjärnkock i Stockholm. 

Skicka iväg ett mail, ring oss eller kom ner till restaurangen så kan vi tillsammans komma överens om hur den bästa kvällen för er ser ut.

Kontakta  oss
så löser vi era önskemål.